Joomla Free Template designed by HostGator Coupon

Eskitme Tasarım Sarkıt Aydınlatma Modelleri

 

Eskitme sarkıt armatür olarak isimlendirdiğimiz ürünler; kaplama veya bazı boyama teknikleri ile eski görünümü verilmiş olan sarkıt aydınlatma armatürleridir. Yaygın olarak sarı ve bakır kaplama tekniği üzerine karartma ile uygulanan modellerle karşılaşmaktayız. Bakır ve pirinç tonları otantik tonlar olmaları nedeniyle bu eskitme modeller içinde çok uygun renklerdir. 

 

Eskitme Uygulama Renkleri

 

Kaplama üzeri karatma tekniği ile yapılan eskitme türlerinde genellikle 3 farklı renk seçeneği ile karşılaşırız. Bu 3 renk sarı eskitme, bakır eskitme ve nikel eskitmedir. Sarı eskitme dediğimiz sarı (pirinç) kaplama üzerine uygulanan karartma ve polisaj ile elde edilmektedir. Ve sarkıt aydınlatmada en yaygın kullanılan eskitme türüdür. Bakır eskitme de aynı şekilde bakır kaplama ve polisaj ile elde edilen bir eskitme türüdür. Sarı eskitme kadar sık uygulaması bulunmasa da bakır eskitme de sık kullanılmaktadır. Nikel eskitmede yine, nikel kaplama ve karartma tekniği ile elde edilmektedir. Ve diğerlerine göre daha nadir kullanılmaktadır. Aşağıda her 3 eskitme türü için görsel örnekler mevcuttur. 

 

Sarı Eskitme

 sari-eskitme-sarkit

Bakır Eskitme

 bakir-eskitme-sarkit

Nikel Eskitme 

 nikel-eskitme-sarkit

Kaplama türleri dışında boya tekniği ile eskitme görünümü kazandırılan sarkıt aydınlatma armatürleri de mevcuttur. Bu alanda renk seçeneği oldukça fazladır. Bir taban rengi üzerine fırça ile ince farklı renk uygulaması yapılır. Örneğin siyah renkte boyanmış bir sarkıt armatür üzerine bakır yaldız boya ince bir fırça yardımıyla eskitilmiş çizikler görüntüsü verilecek şekilde uygulanır aşağıdaki örnekteki gibi. Birçok farklı renk kombini ile uygulanması mümkündür. 

 bakir-patinali-sarkit

Kullanım Alanları

 

Eskitme model sarkıt aydınlatma ürünleri genellikle vintage, rüstik, Retro ve klasik dekorasyonlarla kullanılmaktadır. Tasarımları gereği olarak bu tarz dekorasyonlarla birlikte kullanımı oldukça estetik sonuçlar vermektedir. Tabi ki sadece ana tasarıma bağlı olarak herhangi bir eskitme sarkıt aydınlatma armatürünün kullanılabileceğini söylemek doğru olmaz. Mekanda kullanılan diğer dekorasyon öğeleri hangi eskitme türünün seçilmesi gerektiği üzerinde etkilidir. Örneğin, bakır tonlarının kullanıldığı bir dekorasyonda (masa sandalye ayaklarında bakır renkler kullanılmış olabilir veya diğer metal dekorasyon öğelerinde) bakır eskitmenin kullanımı daha hoş bir görünüm kazandıracaktır. Veya ahşap dekorasyon ürünleriyle de bakır eskitme veya sarı eskitmeyi kullanmak uygun olacaktır.

 

Cafe, bar ve restoran gibi mekanlarda eskitme model sarkıt aydınlatmaların kullanımı oldukça yaygındır. Son zamanlarda vintage/rüstik tarz tasarımların cafe, bar ve restoran sektöründe yaygınlaşmasıyla, eskitme tarz sarkıt aydınlatma armatürlerinin de kullanımı yaygınlaşmıştır. 

Tabi ki sadece renk olarak eskitme uygulanması, sarkıt aydınlatma armatürünün eskitme görünümüne ulaşması için yeterli bir durum değildir. Gövde tasarımının da bu renklere uyum sağlayabilecek bir şekilde olması önemlidir. Aksi halde o gövde üzerindeki eskitme renkler hiç estetik olmayan bir görünüme neden olacaktır. Parlak Aydınlatma olarak birçok sarkıt aydınlatma armatürümüzde, eskitme uygulamalarını başarıyla gerçekleştirmekte ve özgün estetik sarkıt aydınlatma armatürleri üretmekteyiz.  Sizde eğer mekan tasarımınızla uyumlu, farklı ve estetik tasarımlı sarkıt aydınlatma armatürü arıyorsanız; sarkıt aydınlatma armatürlerimize göz atarak mekanlarınız için en uygun olacak eskitme model sarkıt aydınlatma armatürünüzü seçebilirsiniz. Sarkıt aydınlatma armatürlerimize göz atmak için lütfen buraya tıklayınız. 

 

 

PARLAK AYDINLATMA
1526 Sk. No:3-E Ali
BULANALP İş Merkezi
Yenişehir-İZMİR
TEL&FAKS: 0 232 433 25 95
GSM: 0 543 870 00 85
EMAİL: Bu e-posta adresi spam robotlarından korunuyor. Görebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Bizi Takip Edin