Joomla Free Template designed by HostGator Coupon

Ofis Tipi Sarkıt Aydınlatma Armatürleri

Ofisler, amaçları ve yapıları gereği diğer yaşam alanlarımıza göre farklı tasarlanan mekanlardır. Bu tasarım farkı haliyle, ofislerde kullanılan aydınlatma armatürlerinin de farklı olmasına neden olmaktadır. Bir çalışma alanı olarak ofislerde, birçok farklı aydınlatma armatürü kullanılmaktadır. Genel aydınlatma için, spotlar, tavan armatürleri, sarkıtlar, yardımcı aydınlatma amaçlı aplikler, abajurlar, lambaderler ve masa lambaları bunların başlıcalarıdır. Biz bu yazımızda ofislerde kullanılan sarkıt aydınlatma armatürleri üzerinde duracağız. 

 

Ofislerde çoğu zaman sarkıt aydınlatma armatürleri, genel aydınlatma için tek başına yeterli değildir, spotlar ve tavan armatürleriyle desteklenen bir genel aydınlatmada kullanılmaktadır. Konum olarak genellikle çalışma masaları üzerlerinde yer alan sarkıt aydınlatma armatürleri, çalışma alanlarının aydınlatılmasında büyük rol oynar. Tabi ki burada çalışma alanlarını aydınlatmak gibi bir misyonu varken bir diğer yönden de dekoratif bir amaç da taşımaktadır. 

 

Ofislerde Kullanılan Sarkıt Aydınlatma Armatürü Çeşitleri

 

Lineer Tip Sarkıt Aydınlatma Armatürleri

 

Lineer sarkıt aydınlatma armatürlerinin en çok kullanımına rastladığımız alanlar ofislerdir. Ofisler genellikle modern ve sade tasarımlara  sahip mekanlardır. Tasarımındaki modernlik ve sadelikle lineer sarkıt aydınlatma armatürleri de ofisler için ideal ürünlerdir. Genellikle çalışma masaları üzerlerine konumlandırılan lineer sarkıt aydınlatma armatürleri, ışığı kıran ve daha soft bir şekilde süzen cam, pleksiglass veya polikarbon bir parçaya sahiptirler. Bundan dolayı çalıma alanlarına ışık hem daha yumuşak şekilde temas etmekte, hem de homojen dağılmaktadır. Ve bu yayılan ışık gözleri rahatsız etmeyerek, çalışmaya yardımcı olmaktadır. 

 

Metal Sarkıt Aydınlatma Armatürleri

 

Metal sarkıt aydınlatma armatürlerinin de ofis gibi çalışma alanlarında sıkça kullanımının yer aldığını görmekteyiz. Genel aydınlatma ve çalışma masaları üzerleri en sık kullanıldığı alanlardır. Daha öncede belirtmiş olduğumuz gibi ofis tasarımları genel itibariyle sade ve modern tasarımlardır. Bu minimalist dekorasyonlarda da modern tarzdaki metal sarkıt aydınlatma armatürleri daha sıkça yer almaktadır. Metal sarkıt aydınlatma armatürlerinde ışık, armatürün üst alanına yani tavana çok fazla temas etmemektedir. Işığın verimli kullanımı için bu pozitif bir etkendir. Ve ışık genellikle doğrudan değil, metal gövdeden yansıyarak alana temas etmektedir. Bu nedenledir ki metal sarkıt aydınlatma armatürlerinde, aydınlatma kaynağının yer aldığı iç kısım yansıtıcı açık renklerdedir. Metal sarkıt aydınlatma armatürleri dekoratif yönden de güçlü ürünlerdir. Mekan ambiyansına doğrudan etki eden dekorasyon öğeleri arasında yer alırlar. Burada tasarıma uygun ürünler seçildiğinde dekorasyona pozitif etkisi büyük olacaktır. 

Sizde ofis tasarımlarınıza en uyumlu sarkıt aydınlatma armatürünü seçmek için buraya tıklayarak dekoratif sarkıt aydınlatma armatürlerimize göz atabilirsiniz. Projeleriniz için özel aydınlatma tasarımlarınızda Bu e-posta adresi spam robotlarından korunuyor. Görebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir. mail adresimizden veya 0232 433 25 95 nolu telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin

 

 

      


 
PARLAK AYDINLATMA
1526 Sk. No:3-E Ali
BULANALP İş Merkezi
Yenişehir-İZMİR
TEL&FAKS: 0 232 433 25 95
GSM: 0 543 870 00 85
EMAİL: Bu e-posta adresi spam robotlarından korunuyor. Görebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Bizi Takip Edin