Joomla Free Template designed by HostGator Coupon

Aplik Aydınlatma Armatürü Nedir? Kullanım Amaçları Nelerdir?

 

Aplik Aydınlatma Armatürü Nedir? Kullanım Amaçları Nelerdir? 

Aplik aydınlatma armatürü veya duvar aydınlatma apliği olarak adlandırabileceğimiz ürün grubu, fonksiyonel ve dekoratif açıdan birçok farklı amaçlarla kullanılan aydınlatma ürünleridir. Yalın bir tanımını yapmak gerekirse, duvara monte edilen ve genellikle yardımcı aydınlatma ürünü olarak kullanılan bir aydınlatma ürünü diyebiliriz. Daha geniş çerçevede bakacak olursak kullanım amaçlarını ve mekan dekorasyonuna etkilerini incelememiz gereklidir. Burada kullanılacağı mekan, mekanın dekorasyonu, aydınlatmaya ve dekorasyona etkisi gibi noktalar ön plana çıkacaktır. 

duvaapliği-nedir-nerede-kullanılır

Örneğin bir duvar aydınlatma apliği yatak odalarında veya otel odalarında yatak başlarında kullanımı ile bir salonda kullanımı aynı amaca hizmet etmemektedir. Bir yatak odasında, yatak başlarında okuma lambası ve soft bir aydınlatma kaynağı gibi amaçlarda kullanılabilirken, bir salonda mekana derinlik katacak dekoratif yönü daha baskın bir aydınlatma ürünü olarak kullanımına daha sık rastlamaktayız. Yani amaç olarak birbirininden tamamen farklı amaçlarda kullanımında mekan faktörü önemli bir yer tutacaktır. 

 

Bir diğer yönden cafe, bar restoran gibi mekanlarda kullanılan duvar aplikleri; çoğu zaman dekorasyonu güçlendirmek ve dekorasyon tarzıyla bütünlük sağlamak gibi amaçlara hizmet ederken aynı zamanda genel aydınlatmanın tamamlayı unsurları da olmaktadır. Bu nedenle seçilen veya tasarlanan duvar apliklerinde estetik unsuru çok daha ön planda olmaktadır. 

 

Duvar aplikleri kullanım amacına göre farklı özel aydınlatma durumlarında da kullanılmaktadır. Örneğin, duvarlardaki tabloları aydınlatmak ve ön plana çıkarmak amaçlı olarak kullanımı gibi. Tamamen duvarlarda yer alan tablolara odaklanan özel apliklerin kullanımını bazen sanat sergilerinde bazen cafe bar restoran gibi mekanlarda, bazense ev, ofis vb mekanlarda görmekteyiz. Tabi bunu sadece tablolar olarak adlandırmamak, belirli nesnelerin aydınlatması olarak nitelendirmek daha doğru bir tanım olabilir. Bazen aynı teknik ile dekoratif nesneler, duvar saatleri vb. aydınlatması yapılmaktadır. Yani kısacası belirli nesnelerin aydınlatılması veya vurgulanması amacıyla da duvar apliklerinin kullanımı sık karşılaştığımız bir kullanım türü olarak karşımıza çıkabilmektedir. 

 

Genel bir tanım ve kullanım amaçları yönünde duvar apliklerini inceledik. Duvar aplikleri kullanım amacı ve mekan ilişkileri, dekorasyon yönlü kullanımı, duvar apliği çeşitleri gibi daha birçok alt başlık halinde detaylı incelenmesi gereken bir konudur. İleriki yazılarımızda zaman zaman bu detaylara yer vermeye çalışacağız. 

Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin

 

        

PARLAK AYDINLATMA
1526 Sk. No:3-E Ali
BULANALP İş Merkezi
Yenişehir-İZMİR
TEL&FAKS: 0 232 433 25 95
GSM: 0 543 870 00 85
EMAİL: Bu e-posta adresi spam robotlarından korunuyor. Görebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Bizi Takip Edin