Joomla Free Template designed by HostGator Coupon

Otel Aydınlatması - Oda Aydınlatma Armatürleri | Aplikler

Otel Aydınlatması - Oda Aydınlatma Armatürleri | Aplikler

 

 

Parlak Aydınlatma olarak otel aydınlatma armatürleri konusu en çok deneyim edindiğimiz alanlar arasındadır. Bir çok otel projesinde mimar ve iç mimarlar ile birlikte özel aydınlatma armatürleri alanında çözümler sağladık. Tabi ki otel aydınlatması dendiği zaman çok geniş bir alanı ele almış oluyoruz. Bina dış aydınlatmasından, koridorlar ve odalara kadar uzanan geniş bir alan. Bu alanlarda en fazla çalışma yaptığımız alan ise oda aydınlatma armatürleri üzerine olmuştur. Diğer tüm alanlarda da billi başlı çalışmalarımız tabi ki mevcuttur. Fakat yoğunluklu olarak çözüm sağladığımız nokta oda aydınlatma armatürleri konusudur.

 

Otel odalarında kullanılan aydınlatma armatürleri genellikle duvar ve yatak başı aplikleri, komidin üstü abajurlar, lambaderler, genel aydınlatma için spot ve sarkıtlar şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Hemen her otel projesinde bu ürünler ile karşılaşmaktayız. Bazı projelerde ise fonksiyonel olarak benzer fakat armatür olarak farklı şekillerde karşımıza çıkabiliyor. Örneğin komidin lambaları yerine tavandan komidin üzerine kadar sarkıtılan metal gövdeli sarkıt aydınlatma armatürleri kullanılıyor. Aydınlatılacak alan yine aynı alan olurken aydınlatma için seçilen armatür farklı olabiliyor. Tabiki bu gibi konular iç mimari ve dekorasyon ile ilgili ve onun paralelindeki etkiler ile tasarlanmaktadır. 

 

Aplikler

 

Otel odalarında aplik kullanımı genellikle yatağın iki ucunda olucak şekilde tasarlanmaktadır. Ve yine büyük bir kısmında, kullanılan apliklerin başlıkları abajur başlığı olmaktadır. Kimi projelerde aplikte spiralli okuma lambası olması da istenmektedir. 

 

Apliklerin yatak başlarında kullanımı, rahatlık açısından da çok önemlidir. Otel müşterileri karanlıkta ihtiyacı olabilecek ışığa hemen ulaşabilmektedir. Ve bunu yaparken yanında uyuyan kişiyi de rahatsız etmeden yapabilme imkanına sahiptir. Bir diğer yönden okuma lambalı aplikler yanınızdakini rahatsız etmeden kitap, dergi, gazete vb. okuma imkanı sağlamaktadır. 
 
 

Bununla beraber aplikler sadece otel odalarında yatak başlarında kullanılmamaktadır. Çok sık karşılaşılmasa da ayna üstlerinde veya yan duvarlarda ihtiyaca göre aplik kullanımı olabilmektedir.

 

Apliklerin otel odası aydınlatmasında en çok kullanıldığı alanlar yukarda belirtiğimiz gibi yatak başlarında olmaktadır. Aplik tasarımlarını etkileyen unsurlar ise genellikle odanın genel tasarımına bağlı olarak gelişmektedir. Birçok renk, başlık, gövde ve şekil seçeneğine sahip olan aplikler odanın ambiyansıyla bütünlük sağlaması açısından, odada kullanılan diğer öğelerden etkilenerek tasarlanmalıdır. Bunlar yatak örtülerinden, perdelere, duvar boya renklerinden kullanılan mobilyalara kadar odada kullanılan tüm diğer öğelerdir. Örneğin eskitme tarzı mobilyalara ve koyu renklerde kumaşlara sahip bir oda tasarımında yukarıdaki resimde görmüş olduğumuz gibi bir aplik tasarımı tercih edilebilmektedir. Gövdesi eskitme başlık rengi koyu olan bir aplik. Tabi ki yukarda görmüş olduğumuz aplik daha keskin hatlara sahip bir geometrik tasarıma sahiptir ve bu göz önünde bulundurulduğu zaman kullanılacağı odadaki mobilya vb. unsurlarında yuvarlak hatlı değil keskin geometrik hatlarda olacağı düşünülmelidir.

 

Standart ürünler içerisinden seçim yaparak bu tarz bütünlükleri sağlamak bir hayli zor bir durumdur. Bazen başlık renkleri oda tasarımıyla uyum sağlarken, gövdenin tamamen uyumsuz olduğu, bazense tam tersi gibi durumların oluşması hiç de şaşılacak bir durum değildir. Bu nedenledir ki mimar ve iç mimarlar otel aydınlatma tasarımlarında genellikle özel üretime yönelmektedir ki istedikleri tasarıma ulaşabilsinler. Parlak Aydınlatma olarak tasarımlarınız ile ilgili çözümler sağlamak için deneyimlerimizle her zaman yanınızdayız. Sizde proje ve çalışmalarınızda usta ellerden çıkmış özel tasarım aydınlatma armatürleriniz kullanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Email adresimiz  Bu e-posta adresi spam robotlarından korunuyor. Görebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir.  üzerinden veya 0232 433 25 95 numaralı telefonumuzdan bizimle iletişime geçebilir projelerinizle ilgili bilgi ve teklif alabilirsiniz.

 

Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin


        

 
PARLAK AYDINLATMA
1526 Sk. No:3-E Ali
BULANALP İş Merkezi
Yenişehir-İZMİR
TEL&FAKS: 0 232 433 25 95
GSM: 0 543 870 00 85
EMAİL: Bu e-posta adresi spam robotlarından korunuyor. Görebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Bizi Takip Edin