Joomla Free Template designed by HostGator Coupon

Cafelerde Kullanılan İç Aydınlatma Ürünleri

Cafelerde Kullanılan İç Aydınlatma Ürünleri 

 

 

Son yıllarda cafe tasarımlarında, sektördeki hareketliliğe bağlı olarak oldukça estetik ve farklı dekorasyonlara şahit olmaktayız. Cafe dekorasyonlarındaki bu çeşitlilik aydınlatma dünyasını da yakından etkileyen bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Yeni trendlerle birlikte birçok yeni dekoratif aydınlatma armatürü tasarlanmakta ve üretilmektedir. Fakat biz bugün cafelerde tasarımlarındaki aydınlatma trendlerinden değil, daha temel bir konu olan cafelerde kullanılan aydınlatma armatürlerinden hatta daha spesifik olarak iç aydınlatma armatürlerinden bahsedeceğiz. Hangi tür aydınlatma armatürleri, hangi alanlarda ve ne amaçla kullanıldığı üzerinde duracağız. 

 

Cafelerde Kullanılan Sarkıt Aydınlatma Armatürleri

 

 

Cafe dekorasyonlarında kullanılan sarkıt aydınlatma armatürleri birçok farklı kullanım şekliyle karşımıza çıkabilir. Genel aydınlatmada kullanılabileceği gibi, bar üzeri veya masaların üzerine konumlandırılarak da kullanımı yaygındır. Genel aydınlatmada alana göre genellikle çoklu kullanılan sarkıt aydınlatma armatürleri, bar üzerlerinde de barın ve armatürün boyutlarına göre çoklu ve sıralı olarak kullanılmaktadır. Masa üzerlerine konumlandırılan sarkıt aydınlatma armatürleri ise doğrudan masa alanını aydınlatma amacındadır. 

 

Cafelerde Kullanılan Spot Aydınlatmalar

 

Spot aydınlatmalar da genel aydınlatma veya spesifik olarak bir bölgeyi aydınlatma amacında olmak üzere iki ayrı şekilde kullanılmaktadır. Özellikle raylı spotlar kullanılarak birçok farklı yönden kolaylık sağlanmaktadır. Ray üzerinde hareket özgürlüğüne sahip olan raylı spotlar, hem mekan içerisinde değişimlere göre farklı konumlandırmalara kolaylık sağlar, hem de montaj açısından kolaylıklar sağlar. Spotlar genel aydınlatma dışında cafe vitrinleri, raflar, bardaki belirli bölümler gibi birçok alanı, spesifik olarak aydınlatma amacında da kullanılmaktadır. 

 

Cafelerde Kullanılan Aplikler

 

Aplikler yardım aydınlatma ürünleridir. Cafelerde genellikle dekoratif amaçlı olarak kullanılmaktadır. Duvarlara derinlik kazandırmak veya duvar üzerindeki tablo vb. aksesuarları aydınlatma amaçlı da kullanılmaktadır. Bazense duvar yanına konumlandırılan masaları aydınlatma gibi bir misyona sahip olabilirler.

 

Cafelerde Kullanılan Masa Üstü Dekoratif Pilli Aydınlatma Armatürleri

 

Bu ürünler tamamen dekoratif amaçlı kullanılan ve mekan atmosferini çok fazlasıyla etkileyen aydınlatma armatürleridir. Masa üstlerinde ortada veya yanda, masanın durumuna göre yerleştirilen bu ürünler, hem masa tasarımına hem de mekan dekorasyonuna etkisi çok büyüktür. Her cafede rastlayabileceğimiz ürünler değildir. Ülkemizde kullanımı yurtdışına (Avrupa,Amerika) göre çok daha azdır. Yurt dışında birçok restoran ve cafede masa üstü aydınlatmaları yaygın olarak kullanılmaktadır ve mekanın ambiyansına pozitif bir etki katmaktadır. Parlak Aydınlatma olarak üretmiş olduğumuz masa üstü pilli aydınlatma ürünlerimize göz atmak için buraya tıklayanız.

 

Cafelerde kullanımı yaygın olan iç aydınlatma ürünlerine ve kullanım amaçlarına mümkün olduğunca değinmeye çalıştık. Tabiki kullanım amacını bilmek kadar, kullanılacak ürünü seçmek de önemli bir aşamadır. İlerleyen günlerde blog sayfamızda bu konularda da yardımcı yazılarımız yer alacaktır. Cafe dekorasyonunuza en ideal iç aydınlatma ürünlerini seçmek için sizde buraya tıklayarak ürünlerimize göz atabilirsiniz.

 
PARLAK AYDINLATMA
1526 Sk. No:3-E Ali
BULANALP İş Merkezi
Yenişehir-İZMİR
TEL&FAKS: 0 232 433 25 95
GSM: 0 543 870 00 85
EMAİL: Bu e-posta adresi spam robotlarından korunuyor. Görebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Bizi Takip Edin