Joomla Free Template designed by HostGator Coupon

Mimarlar İçin Özel Tasarım Aydınlatma Armatürleri Sırları-1

 

Mimarlar İçin Özel Tasarım Aydınlatma Armatürleri Sırları-1

 
 
Mimar ve iç mimarlar projelerinde çoğu zaman piyasada var olan standart aydınlatma armatürleri yerine, projeleri için tasarlanmış özel aydınlatma armatürlerine yer vermeyi tercih ederler. Projenin özgünlüğü ve uyumluluk açısından özel tasarım ürünler büyük bir önem taşımaktadır. Aynen bir terzinin bir kişiye özel olarak kıyafet biçmesi gibidir. Projenin üzerine tam oturması, istenilen etkiye ulaşılması için proje için özel tasarlanmış ürünler projeleri kusursuz hale getirir. 
 
Tabi ki bazen tek sebep bu olmayabilir. Piyasada var olan ürünlerin tasarımı beğenilirken renk ve boyutları uygun gelmeyebilir veya tam tersi gibi durumlar oluşabilir. Kullanılacak aydınlatma kaynağına uyumsuz olabilir. Kullanılan gövde malzemeleri uygun olmayabilir. Ve sonuç olarak piyasadaki standart aydınlatma armatürleri projede istenilene yetersiz geldiğinde de özel tasarımlara ihtiyaç duyulabilmektedir. 
 
Özgün bir cafe, restoran, hastane, otel, ofis vb. bir mimari projenizde, özel tasarım aydınlatma armatürleri ile projenize tam bir uyumluluk sağlamaya karar verdiniz. Peki şimdi karşınızda hangi aşamalar vardır?
 

1) Aydınlatma Atölyesi

 
İlk olarak tasarımınızın üretimini yapacak bir aydınlatma atölyesine ihtiyaç duyacaksınız. Bu başlangıç noktası en önemli noktadır. Dekoratif aydınlatma armatürleri konusunda gerçekten emek vererek, doğru kaliteli ve nitelikli ürünler tasarlayabilecek insanlarla çalışmanız gerekecektir. Sizin projenizi ve istediğiniz ürünü anlayabilecek ve isteklerinize karşılık verebilecek bir ürün ortaya koyabilecek bir ekip. Yani sizinle aynı dili konuşabilecek insanlarla ilişkide olmalısınız. Bir diğer yönden dekoratif aydınlatma armatürü tasarım ve üretimi konusunda deneyim sahibi, neyi nasıl yapabileceğini, sorununuzu nasıl çözebileceği konusunda uzman bir ekip olmalıdır karşınızda. Tasarımınız ve ihtiyaçlarınız konusunda size öneriler sunabilecek ve ürünün tasarımı konusunda sizi doğru yönledirebilecek, ney nasıl yapılırsa daha etkili ve verimli bir aydınlatma armatürü ortaya çıkabileceğini yorumlayabilecek bir ekip olmalı. Aksi halde tasarladığınız ve istediğiniz ürün ile hiç alakası olmayan bir sürpriz ile karşılaşmanız veya isteklerinize tamamen negatif yanıtlar, çözümsüz sorular almanız çok olasıdır. Karşılıklı danışarak şekillendirilen bir tasarım, yetenek ve uzmanlıkla da birleştiğinde hayal edilen ürüne ulaşmak çok da zor değildir. Unutmayın ki sizin  tasarımınızı fonksiyonel ve pratik bir hale getirecek olan aydınlatma atölyesidir, burada yapacağınız doğru veya yanlış seçimler diğer bütün aşamaları etkileyecektir. 
 
 

2) Zaman Planlamasını İyi Yapın Asla Sona Bırakmayın

 
En önemli kriterlerden biridir zaman planlaması. Aydınlatma ürünleri nedendir bilinmez genellikle son aşamaya bırakılır. Ve zaman çok kısıtlıyken hızlıca çözümler aranmaya başlanır. Ve bulunan çözümler iyi sonuçlar vermez. Bu gibi durumlara düşmemek için zaman planlamanızı iyi yapmanız çok önemli bir noktadır. İstenilen ürün sıfırdan sizin istekleriniz için tasarlanacaktır. Bu nedenle zaman almasından doğal bir şey de yoktur. Hatta belki birkaç kez numuneler yapacak ve zaman kaybedeceksiniz. Hepsinin birer zaman alan etken olduğunu göz önünde bulundurmanız gereklidir.
 

3) Kullanım Alanı ve Amacını İyi Bir Şekilde Tanımlayın

 
Aydınlatma atölyesini buldunuz, doğru bir seçim yaptığınıza eminsiniz. Artık bu konuda deneyimli kişiler ile iletişim halindesiniz. Şimdide ürününüzü tanımlama, ne istediğinizi karşınızdaki kişilere aktarma aşamasındasınız. Üretimini yaptırmak istediğiniz ürünü nerede ve ne amaçla kullanmak istediğinizi iyi bir şekilde tanımlamak size çok büyük yardım sağlayacaktır. Çünkü aydınlatma armatürleri kullanım alanlarına göre birçok farklı özellik taşıyabilmektedir. Öncelikle ürünün iç mekanda mı yoksa dış mekanda mı kullanılacağını belirtmelisiniz. Gövde ve koruma seçenekleri burada devreye girmeye başlayacaktır. Ürünün yalıtımı, dış veya iç mekan koşullarına uyumu gibi birçok unsur ön plana çıkacak ve şekillenmeye başlayacaktır. Kullanılacak gövde malzemesi buna göre belirlenecektir. Bunun dışında kullanım amacı ve mekanda kullanılacak diğer aydınlatma ürünlerinden de bahsedilmelidir. Üründen istenilen aydınlatma alanı ve gücü ürün tasarımının ilk aşamalarında ortaya konulabilmelidir.
 
Özel tasarım aydınlatma armatürü üretimi aşamasında dikkat edilecek ilk unsurlara bu yazımızda yer verdik. Bir sonraki yazımızda da diğer önemli noktalar üzerinde duracağız. 
 

Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin

 

        

 
 
PARLAK AYDINLATMA
1526 Sk. No:3-E Ali
BULANALP İş Merkezi
Yenişehir-İZMİR
TEL&FAKS: 0 232 433 25 95
GSM: 0 543 870 00 85
EMAİL: Bu e-posta adresi spam robotlarından korunuyor. Görebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Bizi Takip Edin