Joomla Free Template designed by HostGator Coupon

Mimarlar İçin Özel Tasarım Aydınlatma Armatürleri Sırları-2

Mimarlar İçin Özel Tasarım Aydınlatma Armatürleri Sırları - 2

 

Bir önceki yazımızda mimar ve iç mimarların projeleri için özel tasarım aydınlatma armatürü üretimi yaptırırken, dikkatle üzerinde durulacak kısımların ilk aşamasından bahsetmiştik. Bu yazımda da bir sonraki aşamada hangi noktalara dikkat edilmesi gerektiği üzerinde duracağız. İlk yazımızı tekrardan hatırlamak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

İlk yazımızda sırasıyla; 1.atölyenin seçilmesi, 2.zaman planlaması ve 3.kullanım alan ve amacının iyi bir şekilde tanımlanması konuları üzerinde durmuştuk. Artık bizim işimize en uygun atölyeyi seçtik, ürünümüzün tasarlanması için yeterli zamanımız da mevcut ve istediğimiz aydınlatma ürününü nerede ve ne amaçla kullanacağımızı üretimi yapacak olan kişilere ayrıntılı bir şekilde tanımlardık. Bu aşamaları tamamladıktan sonra, istediğimiz sonuca ulaşabilmek için bizi bekleyen diğer önemli unsurlar nelerdir şimdi bunun üzerine yoğunlaşacağız.

 

 

 

4. Alternatifleri Sorgulayın

 

Aydınlatma konusunda alternatifler her zaman için mevcuttur. Kullanım alan ve amacınızı doğru bir şekilde tanımladıktan sonra, konusunda uzman bir atölye size bir takım alternatifler sunabilecektir. Bu alternatifler istenilen ürünü tamamen değiştirmek üzerine değil de bir takım farklar üzerine olabilir. Bu farklılıkları bilmek size birçok yönden avantaj sağlayabilir. Atladığınız bir noktayı görmeyi sağlayabileceği gibi elinizde bazı alternatif yöntemler olması sizin için hiç bir negatif birşey oluşturmayacaktır. Bu nedenledir ki olası alternatifleri sorgulamak ve bilmek size birşey kaybettirmeyeceği gibi bazen kazanç olarak da dönebilir. 

 

5. Renk ve Boyut Kriterlerini Belirleyin

 

Ulaşmak istediğiniz ürünü sadece şekil ve amaç olarak tasarlamak yeterli değildir. Boyut ve renk gibi önemli ayrıntılar iyi bir şekilde belirlenmelidir ki projeye tam bir uyumluluk sağlanabilsin. Aydınlatma armatürünün boyutları, kullanılmak istenilen mekan ile uyum açısından çok önemli bir unsurdur. Mekanda duruşunu, estetiğini, aydınlatma gücünü vb. daha birçok şeyi etkileyen bir unsurdur boyut konusu. Armatürün kendi içerisindeki tasarımını da boyutları yakından ilgilendirir. Bu nedenle armatürün her ayrıntısının boyutları net bir şekilde belirlenerek atölyeye sunulmalıdır. Tabi ki karşılıklı danışarak da boyutlandırma yapılabilmesi mümkündür. 

 

Renk konusuda diğer önemli etkenlerden biridir. Tasarım ile uyum açıdan önemli bir unsurdur renk. Bir diğer yönden aydınlatmayı da önemli ölçüde etkileyen bir faktördür renk faktörü. Işığın rengini bile değiştirebilecek kadan önemli bir etkendir. Armatürün kendi tasarımını da bir çok yönden etkileyen bir faktör olarak önümüze çıkabilir. Örneğin modern bir tasarıma sahip bir aydınlatma armatürünü eskitme tonlarda üretmek çok hoş bir sonuç vermeyebilir.  Bu gibi nedenlerden dolayı renk kataloglarından veya sunulan örneklerden renk seçimi dikkatlice yapılmalıdır. 

 

6.Küçük Detayları Atlamayın

  

Küçük detaylar asla önemsizmiş gibi düşünülmemelidir. Bir aydınlatma armatüründe bu küçük ayrıntılar tasarım ve fonsiyonel açıdan çok fazla önem taşıyabilir. Küçük detaylar diye bahsettiğimiz şeyler, duylar, kablolar, ampuller ve vidalar gibi daha birçok şey olabilir. Örneğin bir kablonun rengi gövde tasarım ve rengiyle uyumlu olması, ampulün dekorasyona sağlayacağı etki ve aydınlatmadaki önemi, duy unsurunun hangi ampulün kullanılacağını belirlemesi gibi birçok yönden ürününüzü etkileyecektir. Bunları göz önüne alarak küçük diye önemsenmeyen bu detayları tam olarak belirlemelisiniz. Bu noktada atölyede büyük rol oynayacak ve size yardımcı olacaktır. Aksi halde bazen bir vidanın rengi veya boyutu bile aydınlatma armatürünün estetiğini bozabilecek bir etken haline gelebilmektedir. 

 

Bugünkü yazımızda 3 farklı unsura daha değindik, bir sonraki yazımızda ise son detayları inceleyeceğiz.

 

Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin

 

        

PARLAK AYDINLATMA
1526 Sk. No:3-E Ali
BULANALP İş Merkezi
Yenişehir-İZMİR
TEL&FAKS: 0 232 433 25 95
GSM: 0 543 870 00 85
EMAİL: Bu e-posta adresi spam robotlarından korunuyor. Görebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Bizi Takip Edin