Joomla Free Template designed by HostGator Coupon

Mimarlar İçin Özel Tasarım Aydınlatma Armatürleri Sırları-3

 

Önceki 2 yazımızda, bir mimari projede kullanılacak özel aydınlatma armatürlerinin üretim sürecinde dikkat edilecek, başlangıç ve gelişme unsurları üzerinde durmuştuk. Bu yazımızda ise final aşamasında dikkat edilecek unsurlara odaklanacağız. Önceki yazılarımızı hatırlamak için  aşağıdaki linkler üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Mimarlar için özel aydınlatma armatürleri sırları - 1

Mimarlar için özel aydınlatma armatürleri sırları - 2

 

Önceki 2 yazımızda bahsetmiş olduğumuz unsurlar sırasıyla; 

1.Atölyenin seçilmesi

2.Zaman Planlaması

3.Kullanım alan ve amacının iyi bir şekilde tanımlanması

4.Alternatifleri sorgulayın

5.Renk ve boyut kriterlerini belirleyin

6.Küçük detayları atlamayın

 

Bahsetmiş olduğumuz bu 6 aşamayı tamamladıktan sonra artık ürünümüzün ortaya çıkacağı son aşamalara gelmiş bulunuyoruz. Aydınlatma armatürümüzün, nasıl olacağını tüm ayrıntıları ve detaylarıyla belirledik, tüm kriterleri oluşturduk, atölye ile bilgi ve öneri alışverişinde bulunduk. Peki aydınlatma armatürümüzü sorunsuz olarak imal ettirmemiz ve siparişimizi geçebilmemiz için son aşamalar nelerdir?

 

7. Numune İsteyin

 

İstediğimiz aydınlatma armatürünü imal ettirmek için birçok detay verdik, son bir karar kıldık. Artık neyin nasıl olacağı tam olarak belirlenmiş durumda. Teorik olarak herşey tamam fakat siparişimizi vermeden önce somut birşeye de ihtiyacımız olacaktır. Bir çok projede yüksek adetli ürün alımı gerçekleşir. Böyle durumlarda numune olmadan ürün siparişini geçmek bize doğru sonuçlar vermeyebilir. Somut olarak, hatalarıyla doğrularıyla ürünün son halini görmemiz her yönden faydalı olacaktır. Hayal ettiğimiz üründen farklı birşeyle karşılaşmamak, gerekiyorsa son düzeltmeleri yapmak için numune önemli bir aşamadır. Fakat unutulmamalıdır ki atölye bu numunenin atölyeye bir bedeli vardır ve numune için sizden de bir bedel isteyenecektir. 

 

8. Numuneyi Test Edin

 

Numuneyi kullanılacağı ortamda test etmekte size bir çok yönden fayda saplayacaktır. Belki numunedeki var olan fakat sizin görmediğiniz kusurları görmenizi sağlayacak. Belki de ortam için uygun olmayan boyutlarını görmenizi sağlayacaktır. Numunenin test edilmesi, numune de bir kusur olup olmadığını ortaya çıkarırken, son dokunuşta size farklı fikirlerde verebilir. Ürüne eklemeniz veya çıkarmanız gereken bir fikir olabileceği gibi ışık gücü, renk vb. gibi noktalarda da bir fikir ortaya koymanızı sağlayabilir. 

 

9. Sipariş

 

Ve final aşaması. Artık tüm unsurlar tamamlandı. Numunemiz başarılı bir şekilde ortaya çıkarıldı. Başarılı bir test sürecinden geçti ve ürün istediğimiz şekilde ortaya çıkabilecek durumda. Artık siparişimizi vermeye hazırız. Projelerin en büyük sıkıntısı olan zaman sıkıntısı bu sipariş aşamasında her iki taraf içinde onaylanan bir zaman olmasına ve önceden belirlenmesine dikkat edilmelidir. Aksi halde zaman ile ilgili birçok sıkıntı yaşanabilmektedir. Hem atölye tarafı hemde proje tarafı bu tarz özel imalatlarda, aksamaların olabileceğini göz önünde bulundurmalıdır. Ve buna göre de bir hata payı bırakmakta fayda vardır. Başka bir yönden de, herhangi bir karışıklığa sebep olmamak için sipariş aşamasında, boyut, renk, malzeme, duy, kablo vb. birçok unsuru yazılı olarak belirtmekte büyük fayda vardır. Özellikle birden çok numune üzerinde çalışılmışsa bir karmaşa yaşamak ve son dakika sürprizi ile karşılaşmak çok olası bir durumdur. Böyle bir durum yaşamamak için son aşamada bu unsurların üzerinden tekrar geçmek çok önemlidir. 


Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin

 

        

 

PARLAK AYDINLATMA
1526 Sk. No:3-E Ali
BULANALP İş Merkezi
Yenişehir-İZMİR
TEL&FAKS: 0 232 433 25 95
GSM: 0 543 870 00 85
EMAİL: Bu e-posta adresi spam robotlarından korunuyor. Görebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Bizi Takip Edin