Joomla Free Template designed by HostGator Coupon

Aplik Aydınlatma Ürünlerinin Kullanım Amaçları

Aplik Aydınlatma Ürünlerinin Kullanım Amaçları

Duvar aydınlatma aplikleri kullanım amaçları yönünden, birçok farklı amaçta kullanılmaktadır. Daha önceki aplikler hakkındaki yazımızda da apliklerin genel bir tanımını yaparken, genel olarak kullanım amaçlarına değinmiştik( O yazımıza göz atmak için lütfen buraya tıklayınız). Bu yazımızda  kullanım amaçlarını detaylı olarak inceleyeceğiz. 

 

Mekan aydınlatmasında ve dekorasyonunda geçmişten bu yana sık bir kullanıma sahip olan duvar aydınlatma aplikleri, kullanım amaçları bazen genel aydınlatmanın bütünleyici bir öğesi olurken, bazen spesifik olarak bir obje veya alanın aydınlatması, bazense sadece dekorasyonun bir öğesi olarak görülebilmektedir. 

 

Yardımcı Aydınlatma Ürünü Olarak Kullanımı

 

Mekan genel aydınlatmasının önemli yardımcı öğelerinden biridir duvar aplikleri. Genel aydınlatmayı tamamen duvar aplikleri ile çözmek çok olası bir durum değildir. Genel aydınlatmada daha yüksekten mekanı komple etkileyen ürünler olan spotlar, tavan armatürleri, avize ve sarkıtlar kullanılmaktadır. Ve aplikler ile bütünleme sağlanabilmektedir. Hem ışığın düşük olarak etkilediği alanları daha iyi aydınlatma yönünden hemde belirli alanlarda aydınlatmayı güçlendirme yönünden önemli bir yardımcı aydınlatma ürünüdür duvar aplikleri.

 

Dekoratif Yönlü Kullanımı

 

Dekoratif açıdan duvar aydınlatma aplikleri mekan dekorasyonuna etkisi büyük olan aydınlatma ürünleridir. Öncelikle duvarlarda kullanım yönüne göre mekana derinlik kazandırabilen ürünlerdir. Bunun yanı sıra, mekan dekorasyonuna uygun seçimler dahilinde, dekorasyon ile bütünleşerek mekan atmosferine çok olumlu katkıları vardır. Duvarlardaki büyük boş alanlar üzerinde de büyük bir etki oluşturur. Bu etki yaydığı ışık ile de daha efektif bir etkiye dönüşür. Duvarlardaki boşluklar görsel açıdan çok daha estetik bir görünüme sahip olabilir. Tabiki bu noktada ışığın etkisi de önem taşımaktadır. Örneğin endirek ışık kaynaklı duvar aplikleri ile duvar üzerinde çeşitli görsel etkiler oluşturmak mümkün olabilmektedir. Veya çizgisel/açılı ışık veren duvar aplikleri ile duvar üzerinde ışık ile motifler oluşturulabilmektedir. 

 

Bir diğer yönden bazen sadece aplik gövde tasarımı bile başlı başına dekoratif bir öğe haline gelebilmektedir. Endüstriyel, rustik veya klasik tarzlardaki tasarımlarda bunları daha sık görmekteyiz. Işığın etkisinden ziyade aplik gövde tasarımı çok daha büyük yer kaplamaktadır. 

 

Spesifik Kullanım Amaçları

 

İmage: https://festoonhouse.com.au/festoon-lights/

Spesifik kullanım alanları dediğimizde daha önceki yazımızda da bahsetmiş olduğumuz duvar veya belirli alanlardaki objelerin aydınlatılması veya vurgulanması amacındaki aydınlatma tekniği akla gelmektedir. Bu bir duvardaki tabloya yönlendirilen aplik olacağı gibi, belirli bir noktadaki dekoratif objeye yönlendirilmiş de olabilir. Objelerin vurgulanması ile dekorasyona katkıları artırılabileceği gibi, ön plana çıkması da sağlanabilir. Örneğin bir fotoğraf sergisinde bu teknik ile duvarlardaki fotoğraflar çok daha iyi aydınlatılarak, serginin ana teması ön plana çıkartılabilir. Mekanın genel aydınlatması daha loş veya farklı renklerdeki ışıklardan oluşması da fotoğraf üzerindeki ışığı çok fazla etkilemeyecektir. Bu yönüyle hem dekoratif hem de fonksiyonel bir görev üstenebilmektedir. 

Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin

 

        

PARLAK AYDINLATMA
1526 Sk. No:3-E Ali
BULANALP İş Merkezi
Yenişehir-İZMİR
TEL&FAKS: 0 232 433 25 95
GSM: 0 543 870 00 85
EMAİL: Bu e-posta adresi spam robotlarından korunuyor. Görebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Bizi Takip Edin